Carrot Gnocchi


Last Tuesday, when John came back from flight,  we had Carrot gnocchi (with Potato one which was frozen) for dinner. Adding other colors of gnocchi makes it look prettier. The recipe is the same as Potato gnocchi. You can arrange the ingredients substituting pumpkin, spinach, or even fruits (never tried tho) for potatoes. Step by step pictures. Please check it out!
Click "SEE MORE" for the recipe

先週の火曜、ジョンがフライトから帰って来た夜、にんじんのニョッキをジャガイモのと混ぜて食べた。一色加わるだけでもっと見た目がかわいくなるね~。レシピは前回のジャガイモのと一緒。他にかぼちゃ、ほうれん草、果物(試したことないけど)なんかもジャガイモの代用で使ってみてもいいよね。ステップバイステップの写真でわかりやすくなってるから”もっと見る”でチェックしてね!


Carrot (にんじん) 350g
Enriched flour  (強力粉) 120g (All-purpose flour also works)
*Potatoes/Carrot/Pumpkin etc: Flour= 3:1*
混ぜるのと粉の割合は3:1が目安。

1 Boil, steam, or microwave carrots and mush them well until smooth.
にんじんは茹でるか、蒸すか、チンするかしてよく潰す。


2 Add separately flour to the mushed potatoes and mix it with spatula. Make it one dough.
粉を数回に分けて足していき、ヘラで混ぜる。耳たぶくらいの固さになったら手でひとまとめにする。


3 Sprinkle flour (extra) on the table and form it into 1/2 inch/ 1.5cm width stick shape.
打ち粉をした台に出して直径1.5㎝の棒状にする。


4  Cut it at 1/2inch/1cm length with a knife and round them in your hands.
包丁で1㎝幅に切って、コロコロ丸める。


5 (if you like) Push slightly the center of the dough. It makes it quicker when boil.
 (お好みで) 真ん中を軽く押す。早く茹で上がります。

6 In a large pot, boil salted water and dump gnocchi. Getting exciting? When they start to come up to the surface of the boiling water, wait for 1 minute, and scoop them with a slotted spoon.
鍋に塩水を沸騰させて表面に浮いてきたら1分待って、お好みのソースで召し上がれ♫



~* Sauce I used *~
Milk (牛乳) 1/2 cup~ 1 cup/100㏄~150㏄  
Any kinds of sliced cheese (スライスチーズ 2枚) 2 slices  
Consomméclear soup (コンソメ 適量) 1 teaspoon  
Black petter (黒胡椒 適量) some to taste  
Basil (バジル 適量) some for flavor  
Permesan cheese (パルメザンチーズ 適量) some  

1 In a sauce pan, bring milk slightly simmer at medium hear and add 1 teaspoon of consomméclear soup.
2 Melt sliced cheese in the milk. Whisk black petter and basil to season it.

フライパンに中火で牛乳を温め、ふつふつ湧いてきたらコンソメを入れる。 そこへスライスチーズをちぎっていれトロリっとしてきたら お好みの量で黒胡椒・バジルを振る。

Bon Appétit!
xoxo
meg 

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