Healthy Cheese cake with Quince ヘルシーマルメロチーズケーキ


We've gotten loads of quince at home.. If you've read the previous post about quince, you know why we have lots of them in the kitchen. 
Since we got 7 giant quinces and they only go spoiled if left behind, I had to go 1 or 2 more rounds of making the compote. 
But once they become compote you can make purée and freeze them so,,, I made it. 
As I didn't want the compote and the purée to spoil and wanted to make one more dessert with it  in a different way of joy, I made this healthy cheese cake, again with full of quince. 
This time I used Curd (Quark in German) that you can substitute drained yogurt for it.
From 500g yogurt, you have 170g drained one. 

まだ大量のマルメロが。。前回の記事を読まれた方はなぜこれほどのマルメロがキッチンに転がっているのかお分かりだと思います。
なんせ大振りのものを7個も貰ってしまい、もう1,2ラウンドコンポートを作らなきゃ傷ませてしまうだけなので面倒ながらも作りました(ピューレにして冷凍すれば一安心なので)。
もう一種類マルメロ使ってスイーツを作ろうと思い、簡単なチーズケーキにすることにしました。ドイツには日本で売っているパイ生地は無いので前回は一、二晩越しでパイ生地を作り、もうやりたくないのでこちらに(笑)。
今回はカード(乳製品) (ドイツ語ではクォーク)を使用しましたが、水切りヨーグルトで代用しても可です。
500gのヨーグルトで水切り後約170gになるので250g分の用意が必要です。

☟☟☟☟☟

18cm/ 7inch Tart form
Ingredients----------------------------------------------------------------
250g plain Curd (plain Quark) or drained yogurt
160g Quince purée 
5 to 10 slices of Compote (option but better with it)
70g Sugar
1 Egg, beaten
4TBsp all-purpose flour, strained 

1 Your favorite tart dough: My healthy tart dough (scroll down to the end for the recipe)

18cm 型 1個分
材料------------------------------------------------------------------------
250g カード (クォーク) 無ければ水切りヨーグルト
160g ピューレ
5~10切れ分 コンポート (オプションですが、あった方が食感、香りが楽しめます)
70g 砂糖
1個 卵, 溶いておく
大さじ4 薄力粉, ふるっておく

1個 お好きなタルト生地: 私はこのヘルシータルト生地(レシピはページ下にスクロール)

① Get your tart dough baked, cooled, and set aside. Keep it in the tart form.

タルト生地を焼いて粗熱が取れたら型に入れたまま置いておく。

② Preheat your oven at 170℃/340°F.
     In a medium large bowl, place 250g quark and beat with a hand mixer or a whisk until it gets smooth and creamy. Toss in sugar, blend it again for 5 minutes or combined very well.

オーブンを170℃に予熱開始。
中くらいのボウルにカード(又は水切りヨーグルト)を入れてハンドミキサーで滑らかなクリーム状になるまで混ぜる。
そこに砂糖を投入して再び5分程度よく混ぜる。

③ Blend in beaten egg and mix very well for 3, 4 minutes. 
     Blend in purée and mix very well for 3, 4 minutes. 
     Strain flour over it and mix well until there's no flour pockets left in the mixture. 
     Have a rubber spatula and gently mix it again by lifting/scooping motion the mixture from the bottom and repeat until it starts to look heavy fluffy consistency. 

溶いた卵を入れ3,4分よく混ぜます。
同様にピューレを入れてムラなく混ぜます。
薄力粉をふるい入れて混ぜ合わせ、ダマが無くなったのを確認したらゴムベラに持ち替えてもったりするまで混ぜます。

④ Pour the mixture into the tart dough and scatter some compote slices on it. 
     Bake for 45 ~ 55 minutes or until the surface browns. 
     When you stick a toothpick into the dough and nothing sticks on it, it's done.
     Let it cool down and place in your fridge for a few hours, preferably over night for a better taste.

タルト型に流し込み、コンポートのスライスを散らす(オプション)。
45分から55分焼く。
竹串を刺して中から液状の生地が出てこなければ完成。
粗熱をとって型ごと冷蔵庫に入れ、一晩寝かせば味が落ち着いてGOOD!





Enjoy!

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M

1 comment:

  1. とても魅力的な記事でした。
    また遊びに来ます!!

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